sunnuntai 2. elokuuta 2015

Oodi elokuulle

Villasukat ja viinimarjamehua, sieniä ja mustikoita.


Vaikka ulkona vielä vihertää, ilma on alkanut tuoksua syksylle. Vedän keuhkot täyteen sitä ja katselen taivaalla lipuvia sadepilviä. Enää nekään eivät haittaa, sade kun kuuluu syksyyn. Elokuun alku ja olen heti valmis vastaanottamaan vuodenajoista parhaimman. Syksy, tervetuloa jälleen!

Elokuu on hyvä kuukausi. Kesästä, vaikka kurja olikin tänä vuonna, on vielä jäljellä rippeet. Ehkä tulee vielä lämpimiä päiviä, mahdollisuuksia ladata itseään auringossa talven varalle. Kuitenkin Elokuu on myös aikaa, jolloin lähestymme syksyä. Ilmasta tulee kirpeämpää ja luonto alkaa antaa hedelmiään. Omenoita ja marjoja. Niitä sieniäkin, jos tykkää sienestää. Vielä ei kuitenkaan ole myöhäistä mökkeillä, ei saunoa rantasaunassa. Elokuu on kesän ja syksyn yhteentörmäys. 

Posti on tuonut läjäpäin mainoksia, jotka kauppaavat koulutarvikkeita ja muita tuotteita sloganilla "paluu arkeen". Melkein ikävöin sitä tunnetta, joka aikaisempina vuosina on näihin aikoihin iskenyt päälle. Se tunne siitä, että on ollut jopa kiva palata arkeen ja istahtaa koulun penkille. Sen tunteen tilalla on tällä hetkellä halu saada ympärille arki. Lomat on nyt pian lusittu, voisinko minäkin saada tähdellisempää tekemistä kuin haahuilu?


Olen nyt tarttunutkin toimeen. Olen ottanut ylös muutamia numeroita, joista voisin soittaa harjoittelupaikkaa. Nyt, kun lomakausi on päättymässä on toivottavasti helpompaa tavoittaa ihmisiä, joilta kysyä harjoitteluista ja muista. Nyt kun minulla on suunnaton motivaatio päästä töihin, en halua, että se valuu hukkaan. 

Huomenna lähden äidin ja pikkusiskon kanssa pikkulomalle Vaasaan Kantarellis-hotelliin. Olen kyllä ihan rentoitumisen tarpeessa, käyn kierroksilla. Enää ei kuitenkaan uuvuta ja olo ei ole ollenkaan samalla tapaa lamaantunut, kuin vielä viikkoa toista takaperin. Taisin herätä siitä usvasta, joka minua vaivasi. Sen alta puskee tarmo. Ehkä porealtaassa löhöillessä tarmo pääsee kunnolla esiin ja stressi lievittyy ja voin alkaa rentoutuneena ja iloisena oikeasti hoitamaan liikkuvia asioita. 

Mukavaa elokuun alkua kaikille, toivottavasti jokaisella on ilo palata omien askareidensa pariin. Ne, joiden kesäloma on nyt  (vaikkapa äiti) - hyvää lomaa! :)

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti